Folik asit, C, E ve K vitaminleri, demir, çinko, bakır vb. mineraller, protein, yağ ve lif bakımından zengin oluşuyla tanınan fındık, bademden sonra, dünyada en çok üretilen ve tüketilen 2. sert kabuklu meyvedir. Eldeki çeşitli veriler, fındıkta çerezlik tüketiminin sınırlı olduğunu; fındığın öncelikli olarak gıda sanayinin temel ham maddelerinden biri gibi görülebileceğini gözler önüne sermekte. Kuzey yarımkürenin ılıman iklim kuşağında yetiştiği bilinen fındığın kültür çeşitlerine ise Türkiye, İtalya, Fransa, İspanya, Çin, ABD, Şili, İran, Azerbaycan, Rusya ve Gürcistan’da rastlanabilir.
Ülkemizin Doğu Karadeniz bölgesi, fındık yetiştiriciliğine ilk kez başlanan bölge olma özelliğiyle fındık sektörü için önem arz etmekte. Kış aylarında dahi verim alınabilinen fındık için Karadeniz bölgesinin uygun iklim şartları ideal yetişme ortamını yaratmakta.
Dünyada fındık üretimi söz konusu olduğunda ülkemiz akla gelen ilk ülkedir. Bunun temel sebebi elbette ki dünya fındık üretiminde 1. sırada yer alıyor olmamızdır. Ülkemizi üretimde sırasıyla: İtalya, Azerbaycan ve ABD takip etmekte.
TÜİK verileri, Türkiye’de 2002’de 560 bin hektar olan fındık dikim alanlarının 2019’da %31’lik artışla 734 bin hektara; 600 bin ton olan fındık üretiminin ise %29’luk artışla 776 bin tona ulaştığını belirtmekte.
Şirket olarak bizler, Trabzon'un Araklı ilçesinde başlayan fındık tüccarlığı yolculuğumuzun bugün geldiği noktada; fındığın hem dünyamız hem de ülkemiz için ne kadar büyük önem taşıdığının farkındalığıyla hareket ediyoruz. Fındığın tarladan tesisimize ve tesisimizden paketlenerek tüketicilerimize doğru ilerleyen serüveni boyunca gerçekleşen tüm süreçlere titizlikle yaklaşıyor, fındığın en kalitelisini elde etmek ve sizlere ulaştırmak için çabalıyoruz.
Bu çabamızı güçlendirebilmek için ise hem tarımda hem de fındık yetiştiriciliğinde gerçekleşen, gerçekleşmesi gerekli görülen yeniliklerin sürekli takipçisi oluyoruz.